Van krijtje tot laptop; de ontwikkeling van de onderwijscultuur

Met een krijtje op het bord schrijven, het zal over een tijdje alleen nog een herinnering van de oudere generatie zijn. De kids van nu groeien op in een hele andere onderwijscultuur. Zo had je daar eerst het whiteboard, de beamer en de powerpointjes. Vandaag de dag wordt dat al steeds meer vervangen door laptops en tablets. De huidige schoolgangers zullen over enkele jaren alleen nog maar werken met computers. Schrijven in simpele schriftjes van de Hema; wat was dat ook alweer?

Het lijkt nu wat allemaal wat moeilijk voor te stellen en het zal waarschijnlijk nog wel een aantal jaren duren, maar er gaat een tijd komen dat we vanuit thuis, via het internet, onderwijs volgen.

Niks meer klassikaal, maar ieder individu voor zich. Banen in het onderwijs verdwijnen als sneeuw voor de zon, als ook de schoolgebouwen.
Een vreemd idee, waar we gelukkig nog wel even aan kunnen wennen. In de loop der tijd zullen we er langzaamaan inrollen. Voordat we het beseffen zit zoon-of dochterlief niet een hele dag op school, maar in de studiekamer thuis.

Of het daadwerkelijk zover gaat komen en aan hoeveel jaar we moeten denken, dat valt te bezien. Tot die tijd pakken we nog netjes de rugzakjes in met simpele, goedkope schoolspulletjes en smeren we boterhammetjes om ze vervolgens keurig op het speelplein af te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>