Alles wat je moet weten over pvc vloeren: soorten, installatie, onderhoud en voor- en nadelen

PVC vloeren zijn er in verschillende soorten en maten, elk met hun eigen unieke kenmerken. Allereerst zijn er de PVC klikvloeren, te herkennen aan hun eenvoudige kliksysteem waarmee de vloer snel en zonder lijm gelegd kan worden. Ze zijn geliefd bij doe-het-zelvers en mensen die graag snel een nieuwe vloer willen. Dan hebben we de PVC plakvloeren, die vastgelijmd worden om een stabiele en duurzame vloer te creëren. Deze vloeren zijn perfect voor ruimtes waar veel gelopen wordt of waar zware meubels staan. Wat betreft het uiterlijk, zijn er zeer veel mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor PVC vloeren die de uitstraling hebben van hout, beton of zelfs marmer. U kunt zelfs kiezen voor een kleurrijke vloer met een uniek patroon als u iets opvallends wilt. Wat al deze PVC vloeren gemeen hebben, is dat ze enorm slijtvast zijn. Daarnaast zijn ze waterbestendig en makkelijk schoon te maken, wat ze ideaal maakt voor gezinnen en huisdierenbezitters. Ook zijn ze geluiddempend, wat een groot voordeel is in appartementen of drukke gezinshuizen.

Het installeren van pvc vloeren

Het installatieproces van PVC vloeren kan in verschillende stappen worden onderverdeeld. Allereerst moet u ervoor zorgen dat de ondergrond vlak, schoon en droog is. Oneffenheden kunnen de uitstraling van de vloer beïnvloeden en zelfs leiden tot beschadiging van de PVC stroken. Zodra de ondergrond is voorbereid, kan u beginnen met het uitmeten en snijden van de PVC stroken. Let er hierbij op dat u altijd een kleine opening laat aan de randen van de kamer, om eventuele uitzetting van de vloer te kunnen opvangen. Deze opening kan later worden afgedekt met plinten. Het plaatsen van de PVC stroken vraagt om precisie. Begin aan één kant van de kamer en werk systematisch naar de andere kant toe. Zorg ervoor dat de stroken goed aansluiten en druk ze stevig aan om luchtbellen te vermijden. Bij dit proces kunnen hulpmiddelen zoals een aandrukroller of een slagblok van pas komen. Door zorgvuldig en systematisch te werken, kan u een mooi geïnstalleerde PVC vloer bekomen.

Onderhoud en reiniging pvc vloeren

PVC vloeren zijn bekend om hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Toch vraagt een dergelijke vloer net als elke andere vloerbedekking om een gepaste behandeling. Om de levensduur en de uitstraling van uw PVC vloer te behouden, is het van belang dat u een aantal onderhouds- en schoonmaakregels in acht neemt. Voor dagelijks onderhoud is stofzuigen of vegen voldoende. Gebruik bij voorkeur een zachte borstel om krassen en beschadigingen te voorkomen. Periodiek kunt u de vloer dweilen. Gebruik hierbij een goed uitgewrongen mop om te voorkomen dat er te veel water op de vloer blijft staan. Voor de periodieke grote schoonmaak zijn er speciale reinigingsmiddelen voor PVC vloeren verkrijgbaar. Deze middelen verwijderen hardnekkig vuil en vlekken zonder de vloer aan te tasten. Gebruik echter nooit schurende of bijtende middelen. Deze kunnen de beschermlaag van uw vloer aantasten. Al deze maatregelen helpen om uw PVC vloer er altijd als nieuw uit te laten zien en de levensduur ervan te verlengen.

De ins en outs van pvc vloeren

Bij de keuze voor een nieuwe vloer kunt u overwegen om voor een PVC vloer te kiezen. Een PVC vloer biedt enkele voordelen. Zo is de vloer duurzaam en gaat het lang mee. Het is ook eenvoudig schoon te maken. U hoeft zich geen zorgen te maken over stof of vlekken, omdat de vloer makkelijk is in onderhoud. Daarnaast isoleert PVC goed, wat kan bijdragen aan een vermindering van uw energierekening. Echter, er zijn ook wat nadelen verbonden aan PVC vloeren. Hoewel de vloer duurzaam is, kan het materiaal nogal hard aanvoelen onder de voeten. Dit kan minder comfortabel zijn als u graag op blote voeten loopt. Ook kunnen PVC vloeren bijdragen aan een echo in de kamer, wat als storend kan worden ervaren. Verder kunnen zware meubels permanente afdrukken achterlaten op het materiaal. En hoewel PVC goed isoleert, is het minder warm dan bijvoorbeeld een houten vloer. Dit kan vervelend zijn in de wintermaanden.

Bekijk nu de vloeren van Cavallo Floors!

Vl-leonardo.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart