De top 10 kantoorinterieurs van Dezeen van 2021

We vervolgen onze terugblik op 2021 met een blik op de 10 meest interessante kantoorinterieurs van dit jaar, waaronder een werkruimte die ook dienst doet als wijnbar en een kantoor in een voormalig medisch laboratorium uit de jaren 60.Foto is door Joakim Johansson

Samsen Atelier, Zweden, door Note Design Studio

De in Stockholm gevestigde Note Design Studio ontwierp het kantoor voor het Zweedse adviesbureau voor digitale technologie Samsen om ook dienst te doen als wijnbar – de favoriete ruimte van de werknemers om in te werken op verzoek van Note.

In reactie op het verzoek creëerde Note een kantoor annex wijnbar met zowel een grote gemeenschappelijke tafel als een bar met krukken, cafétafels en op maat gemaakte gestoffeerde banken. Natuurlijke materialen zoals hout en steen werden gebruikt om een ​​ruimte te creëren waar mensen zowel kunnen werken als socializen.

Lees meer over Samsen Atelier ›


Ronde akoestische plafondpanelen
Foto is door Hannelore Veelaert

AEtelier, België, door Studio Anton Hendrik Denys

Een industrieel kantoorgebouw in België werd bekleed met verzadigde kleuren door: Studio Anton Hendrik Denys in samenwerking met Steen Architecten om een ​​”hedendaagse draai aan het modernisme” te creëren.

Het kantoor, ontworpen voor een IT-bedrijf, heeft diepblauwe muren en blauwgroen tapijt dat wordt gecompenseerd door warme oranje tinten die worden gebruikt voor zit- en keukenruimtes. Voor de vergaderruimten van het bedrijf werden meer gedempte kleuren gebruikt om ze een ontspannen gevoel te geven.

Lees meer over AEtelier ›


Interieur van Tesselschade family office in Amsterdam door Framework
Foto is door Kasia Gatkowska

Amsterdam family office, Nederland, door Framework

Deze werkruimte voor een familiebedrijf in Amsterdam is gevuld met sculpturale meubels en kunstwerken, wat resulteert in een kantoor dat de “rustige sfeer van een kunstgalerie” heeft.

De eikenhouten panelen komen overeen met de originele houten vloeren in het kantoorgebouw uit 1910. Vintage meubelstukken en een op maat gemaakt koperen bureau dragen bij aan de luxe uitstraling van de ruimte, die vier privékantoren bevat.

Lees meer over Amsterdam family office ›


Houten supermeubels in Pangea co-working van Snøhetta voor Digital Garage
Foto is door Nacasa & Partners

Pangaea, Japan, door Snøhetta

De Noorse studio Snøhetta ontwierp het interieur voor de coworking-ruimte Pangea in Tokio van het Japanse technologiebedrijf Digital Garage, inclusief golvende houten linten die fungeren als bureauoppervlakken en zitplaatsen.

Het “supermeubel” buigt zich door de hele ruimte en is gemaakt van geurig Japans cederhout. Donkere vloeren, stoelen en krukken en 534 pendellampen maken het interieur van de kantoorruimte compleet.

Lees meer over Pangea ›


Een kantoortafel in Smithson Tower
Foto is door Lorenzo Zandri

Smithson Tower-kantoor, VK, door ConForm Architects

Een financieel kantoor in de onlangs gerenoveerde brutalistische Smithson Tower, ontworpen door Alison en Peter Smithson in de vroege jaren zestig, kreeg een “huiselijk” interieur van ConForm Architects.

De in Londen gevestigde praktijk splitste de ruimte in acht zones om een ​​minimalistisch kantoorinterieur te creëren met scheidingswanden die zijn uitgelijnd met de kolommen van de omtrekgevel.

Lees meer over het Smithson Tower-kantoor ›


Kantoor met rasterinterieur in Amsterdam
Foto is door Lorenzo Zandri

Kantoor Amsterdam, Nederland, door Beyond Space

Ontwerpstudio Beyond Space gebruikte een kleurrijk rastersysteem om een ​​flexibel kantoorinterieur te creëren voor een beveiligingsbedrijf in Amsterdam.

Het levendige aluminium rooster kan worden gedemonteerd en verplaatst, net als de muren in het kantoor, waardoor de klant de ruimte erin kan organiseren en opnieuw configureren. Gele, roze en groene tinten voegen opvallende kleurschakeringen toe aan het verder zo witte kantoorinterieur.

Lees meer over kantoor in Amsterdam ›


Kunstenaarswerkplaats met houten vloeren in traditioneel Japans huis omgebouwd tot kantoor door DDAA Inc
Foto is door Kenta Hasegawa

Maruhiro-kantoor, Japan, door DDAA Inc

Een 86 jaar oud huis in de Japanse prefectuur Nagasaki werd door architectuur- en ontwerpstudio DDAA Inc omgebouwd tot een kantoor voor keramiekmerk Maruhiro, dat slechts kleine details aan het interieur aanbracht.

De vloer van tatami-matten was verwisseld voor beton om de slijtage van bureaustoelen te weerstaan, en de muur was bekleed met lauan multiplex. In het midden van de kamer staat een gemeenschappelijk bureau met glazen blad.

Lees meer over het Maruhiro-kantoor ›


Kantoor met houten panelen in Texas
Foto is door Casey Dunn

Design Office, VS, door Clayton Korte

De Texaanse firma Clayton Korte renoveerde een kantoorgebouw uit de jaren 60 in Austin dat het eigen kantoor van de studio en het kantoor van een landschapsarchitect herbergt.

De studio voegde grotere ramen en beklede binnenmuren toe met industrieel vilt, zodat ze kunnen worden gebruikt voor prikborden.

Centraal in de ruimte staat een nieuwe trap met stalen draagbalk, zichtbare lasverbindingen en eiken treden, terwijl houten lambrisering en veel groene planten de ruimte een huiselijk gevoel geven.

Lees meer over Design Office ›


Met planten gevuld interieur van Citibank Singapore
Foto is door KHOOGJ

Citibank Singapore, Singapore, door het Ministerie van Design

Dit centrum voor vermogensbeheer voor Citibank Singapore, met kantoren en vergaderruimten, was door het Ministerie van Design bedoeld als een ‘bankconservatorium’.

Het doel was om “een sfeer te creëren waarin alles op een natuurlijke en duurzame manier lijkt te bloeien”, zei de studio, met tuinpods die werden gebruikt als alternatief voor traditionele vergaderruimten.

Gekozen voor het groene interieur zijn onder meer betelnootpalmen, salonpalmen en grootbladige aronskelken.

Lees meer over Citibank Singapore ›


Fitzroy Street voor Derwent London door dMFK
Foto is door Jack Hobhouse

Fitzrovia-kantoor, VK, door dMFK Architects

Een medisch laboratorium uit het midden van de eeuw in het centrum van Londen werd door dMFK Architects omgevormd tot een flexibele kantoorruimte. De studio gebruikte gerookt eiken schrijnwerk en voegde een gerestaureerde betonnen trap toe om een ​​kantoor te creëren met een luxe maar toch relaxte uitstraling.

Zwitserse en Deense meubels en vintage lampen knipogen naar de geschiedenis van het gebouw uit de jaren 60, gelegen in de wijk Fitzrovia in de stad. Het beschikt ook over open planken om de ruimte op te delen.

Lees meer over het Fitzrovia-kantoor ›

creditSource link

Vl-leonardo.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart