Holloway Li creëert industriële interieurs voor de showroom van Coalbrook in Londen

Enorme boilers, zuilen in schoorsteenstijl en met maliënkolder omzoomde deurkozijnen zijn te zien in de showroom in het centrum van Londen van het badkamermerk Coalbrook, ontworpen door de lokale studio Holloway Li.


De winkelruimte bevindt zich in de wijk Clerkenwell in de stad, in een voormalige tabakspijpfabriek die nu bekend staat als The Market Building.

Enorme ketels (bovenste afbeelding) en maliënkolders (hierboven) staan ​​in de showroom

Coalbrook‘s producten worden tentoongesteld in de kelder en op de begane grond van het gebouw, waar ook een handvol co-working rooms is gevestigd waar architecten en ontwerpers worden uitgenodigd om vergaderingen met klanten te houden.

Voor het interieurontwerp Holloway Li putte uit de oorsprong van Coalbrook in het dorp Coalbrooksdale in Shropshire, dat een belangrijke rol speelde in de industriële revolutie door zijn uitgebreide productie van ijzer van hoge kwaliteit.

Londense winkelruimte door Holloway Li met kleurrijke harspanelen voor ramen
Harspanelen die zijn gevormd om eruit te zien als Victoriaanse badkamermuren, zitten voor de ramen

In verband hiermee nam de studio een aantal industriële decorelementen en andere details op die verwijzen naar de jaren 1800.

Het maaiveld wordt bijvoorbeeld onderbroken door een reeks van vloer tot plafond lopende metalen kolommen, in de vorm van de hoge schoorstenen die uit fabrieken steken.

Kalkstenen trap omlijst door rode kolommen die leidt naar de kelder van Boiler op de begane grond van de showroom van Coalbrook
De kelder is ontworpen om een ​​meer humeurige sfeer te hebben

Sommige douchekoppen en knoppen van Coalbrook worden weergegeven rond de buitenkant van de kolommen, terwijl de kranen worden gepresenteerd op gedrongen metalen standaards met ingebouwde wastafels.

Tegen de uitgestrekte ramen aan de straatkant zijn panelen van barnsteen en fluorescerend rood hars geplaatst, die Holloway Li heeft gemodelleerd naar Victoriaanse badkamermuren.

Steil profiel van kalkstenen trap door Holloway Li
Een enkelvoudig blok kalksteen werd gebruikt om de trap te maken

“De traditionele vorm van de gietvorm, met decoratieve kroonlijsten en gietdetails, gegoten tegels en een schuifraam, wordt ondermijnd door de materialiteit van de hars, die bijna vloeibaar lijkt”, legt mede-oprichter van de studio Alex Holloway uit.

“De hars ‘dematerialiseert’ de vorm van de cast, op punten die kristallijn, etherisch of vloeibaar lijken, afhankelijk van de positie van de kijker en de lichthoek.”

Holle boiler met badkamer installatie in Boiler op begane grond van Coalbrook's showroom
De badkamerproducten van Coalbrook worden weergegeven in de holle ketels

Kettingmetaal hangt aan ronde hangers en architraven rond de brede deuropeningen van de showroom.

De meeste oppervlakken op de begane grond zijn geschilderd in een lichtgrijze tint, terwijl de kelder de donkere, humeuriger sfeer van een ondergrondse machinekamer heeft gekregen.

Dit lagere niveau is toegankelijk via een stenen trap die uit een enkel blok kalksteen is gesneden.

De randen van de trap werden ter plaatse met de hand gebeiteld, waarbij de onderste treden er bijzonder rotsachtig uitzagen alsof ze “uit de grond zelf waren uitgehouwen”.

Gietijzeren wanddeel met douche in winkelinterieur van Holloway Li
Gietijzeren panelen in de kelder lijken ook op Victoriaanse badkamermuren

De kelder herbergt anders een paar holle ketels met hun holle interieurs die worden gebruikt om meer van Coalbrook’s producten te tonen.

Gietijzeren iteraties van de gegoten harspanelen van boven zijn hier ook te zien.

Coworking-ruimte met blauwe muren en rode kolom in Boiler op de begane grond van de showroom van Coalbrook in Londen
De co-working rooms hebben een meer speelse uitstraling

Holloway Li zorgde voor een meer speelse esthetiek in de coworking-ruimtes, waar de studio muren heeft weergegeven in pasteltinten die favoriet waren bij de laat-18e-eeuwse interieurontwerper Robert Adam.

“De co-working rooms zijn een zachter, kleurrijk contrapunt, ontworpen rond traditionele huiselijke typologieën”, zegt hoofdontwerper Praveen Paranagamage van het project.

“De roze getinte kamer is een eigentijdse herinterpretatie van een traditionele salon, terwijl de blauw getinte kamer is ontworpen als een bibliotheek, waarbij elke kamer een wereld binnen een wereld is.”

Babyroze co-working room met bijpassende planken van Holloway Li
Muren zijn afgewerkt in pasteltinten roze en blauw

Holloway Li is opgericht in 2015 en wordt geleid door Alex Holloway en Na Li. Niet ver van de Coalbrook-showroom ligt het Bermonds Locke-hotel, dat de studio in oktober vorig jaar voltooide.

Het hotel is ontworpen om de door de zon verschroeide woestijnen van Californië op te roepen en heeft luchtspiegelingen als spiegelplafonds en een overvloed aan cactussen.

De fotografie is van Nicholas Worley.

creditSource link

Vl-leonardo.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart