Tien tactiele interieurs met zichtbaar betonnen blokwerk

Van een mager huis in Brazilië tot een paar industriële woningen in Engeland, ons nieuwste lookbook rondt 10 interieurs af die de tactiliteit van betonnen blokwerk vieren.


Meestal verborgen achter gipsplaat, is blokwerk een veel voorkomende vorm van metselwerk waarbij dikke betonblokken worden gebruikt om dragende of niet-dragende muren te creëren.

Veel ontwerpers van over de hele wereld kiezen er echter voor om in plaats daarvan het blokwerk bloot te leggen, waardoor tactiele interieurs en minimalistische achtergronden voor de bezittingen van de eigenaren worden gecreëerd, terwijl ook de bouwkosten en -tijden worden verminderd.

Dit is de nieuwste verzameling in onze Dezeen Lookbooks-serie die visuele inspiratie biedt voor ontwerpers en designliefhebbers. Eerdere lookbooks omvatten huizen met zichtbaar metselwerk, restaurants met veel textuur en donkere en humeurige interieurs.


Foto is door Tom Ross

Mt Coot-Tha House, Australië, door Nielsen Jenkins

De hoge blokmuren van het Mt Coot-Tha House in Brisbane zijn ontworpen door Nielsen Jenkins om het huis te beschermen tegen bosbranden.

Binnen zijn delen van het blokwerk onbedekt gelaten, aangevuld met witte muren en houten meubilair. In het eetgedeelte vormt het een minimalistische achtergrond voor een slanke houten tafel en een drietal zwarte Wishbone Chairs ontworpen door Hans J Wegner.

Lees meer over Mt Coot-Tha House ›


Blootgestelde blokwerkinterieurs van Maracanã House
Foto is door Pedro Kok

Maracanã House, Brazilië, door Terra e Tuma

Zichtbare betonblokken dragen bij aan de industriële esthetiek van het Maracanã-huis, dat de Braziliaanse architectuurstudio Terra e Tuma creëerde voor de directeursfamilie in São Paulo.

De stevigheid van het blokwerk, dat overal terugkomt, wordt afgewisseld met grote glasvlakken en houten meubilair, naast kamerplanten en slanke trappen met metalen leuningen.

Lees meer over Maracanã House ›


Woonkamer met betonnen muren en plafond
Foto is door Amit Geron

Bare House, Israël, door Jacobs-Yaniv Architects

Lichtbeukramen zitten bovenop het betonnen metselwerk van het Bare House, dat de oprichters van Jacobs-Yaniv Architects, Tamar Jacobs en Oshri Yaniv, voor zichzelf hebben gebouwd aan de kust van Herzlia.

Het blokwerk wordt intern onthuld om continuïteit te creëren tussen binnen en buiten, waar de blokken ook worden blootgesteld. Het materiaal vraagt ​​ook weinig onderhoud.

Lees meer over Bare House ›


Keuken met gepigmenteerde blokwerkwanden
Foto is door Ståle Eriksen

King’s Grove, VK, door Al-Jawad Pike

Ivoorkleurig blokwerk staat in het middelpunt van de belangstelling in deze Peckham-huisuitbreiding, die studio Al-Jawad Pike met een beperkt budget ontwierp voor de broer van zijn mede-oprichter.

De gepigmenteerde blokken, die ook de buitenkant van de woning bekleden, zijn gekozen omdat ze een robuust en economisch materiaal zijn. Ze zijn geïnstalleerd met een bijpassende verzonken mortel en zijn getrouwd met witgeoliede eiken details en gepolijste betonnen vloeren.

Lees meer over King’s Grove ›


Keuken met blokwanden en houten plafond
Foto is door James Brittain

Catching Sun House, VK, door Studioshaw

Bekleding van houten planken biedt een contrapunt aan de blokwerkbasis van het Catching Sun House, dat de Londense architect Studioshaw ontwierp voor een verborgen infill-site in Walthamstow.

De betonblokken, die zijn verbonden met helderwitte mortel, zijn zowel binnen als buiten de woning zichtbaar voor een industriële uitstraling. Ze worden opgefleurd door witte mortel, met hout beklede plafonds en kleurrijke meubels, waaronder vijf DSR Side Chairs van Charles en Ray Eames.

Lees meer over Catching Sun House ›


Huis met betonnen gemetselde muren
Foto is door Pedro Kok

Villa Matilde, Brazilië, door Terra e Tuma

De Braziliaanse studio Terra e Tuma onthulde de blokconstructie van Villa Matilde, een mager huis ontworpen voor een oudere vrouw die in São Paulo woont.

Dankzij de gemetselde blokken kon de studio met een strikt budget werken en het huis snel bouwen. Het blootleggen van het blokwerk voegt ook tactiliteit toe aan het interieur, dat opzettelijk eenvoudig is gehouden met weinig meubels om te passen bij de beperkte mobiliteit van de eigenaar.

Meer weten over Villa Matilde ›


Trappenhuis met wanden van betonblokken
Foto is door Tom Kahler

Twin-build, VK, door CODA Bespoke

Ongedekt blokwerk in dit paar huizen dat CODA Bespoke ontwierp voor tweelingbroers op de plaats van een oude korenmolen in Sheffield.

De twee woningen hebben unieke lay-outs, maar zijn verenigd door hun industriële esthetiek die werd bereikt met behulp van een materiaalpalet van betonblokken, multiplex en staal. Hoewel ze onderhoudsarm zijn, werden deze materialen gekozen als knipoog naar het industriële erfgoed van de site.

Lees meer over Twin-build ›


Keuken met blokwerkkasten
Foto is door Eric Bossic

Huis K, Japan, door TANK

In House K in Tokio gebruikte de Japanse architectuurstudio TANK betonblokken om een ​​reeks op maat gemaakte keukens en opbergers te bouwen die passen bij de ‘wrede smaak’ van de klant.

In andere delen van het appartement zijn de blokken gebruikt om lage scheidingswanden te bouwen. Samen met transparante gordijnen definiëren deze scheidingswanden de grenzen tussen kamers zonder de ruimte in te korten.

Lees meer over Huis K ›


Blockwork open haard
Foto is door Shantanu Starick

K&T’s Place, Australië, door Nielsen Jenkins

Een combinatie van onbehandeld hout en kaal betonmetselwerk kenmerkt deze sobere cottage-uitbreiding die Nielsen Jenkins ontwierp voor een kunstenaar en directeur van een kunstgalerie in Brisbane.

Hoewel het materiaalpalet werd bepaald door het beperkte budget van de klant, hielp de textuur van het blokwerk om het middelpunt van de uitbreiding te creëren – een opvallende open haard die door het midden omhoog komt en door het dak steekt.

Lees meer over K&T’s Place ›


Woonkamer met betonnen gemetselde muren
Foto is door Amanda Kirkpatrick

Catskills House, VS, door J_spy

Donker onbedekt blokwerk gebouwd met helderwitte mortel vormt de monolithische benedenverdieping van het Catskills House, een gezinsvakantiehuis in Upstate New York.

Architectuurstudio J_spy verminderde de visuele impact van het beton intern door het op te splitsen met grote ramen die de landelijke omgeving omlijsten en kleurenpracht te introduceren met kunst en meubels.

Lees meer over Catskills House ›

De hoofdafbeelding is van Catching Sun House van James Brittain.

Dit is de nieuwste in onze reeks lookbooks die samengestelde visuele inspiratie bieden uit het beeldarchief van Dezeen. Zie voor meer inspiratie eerdere lookbooks met thuisbibliotheken, kamers in Shaker-stijl en stijlvolle interieurs van multiplex.

creditSource link

Vl-leonardo.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart