Zes paarse interieurs die knipogen naar Pantone’s 2022-kleur van het jaar

Kleurbedrijf Pantone beweert dat de kleur van het jaar voor 2022 een tint blauw is, maar de meeste mensen zien paars. In dit lookbook verzamelen we zes interieurs van over de hele wereld die absoluut paars zijn.


Beschreven door Pantone als een “maagdenpalmblauw”, trouwt de kleur van het jaar – genaamd Veri Peri – de “constantheid” van traditioneel blauw met de “energie en opwinding” van rood, volgens het kleurenmerk.

De opinieschrijver van Dezeen, Michelle Ogundehin, stelt echter dat de kleur eigenlijk een paarse tint is. Hier hebben we projecten verzameld waarin ontwerpers opvallende banken, felle tegels en pluche tapijten in verschillende paarse tinten aan het interieur toevoegden, wat de veelzijdigheid van de opvallende kleur aantoont.

Dit is de nieuwste verzameling in onze Dezeen Lookbooks-serie die visuele inspiratie biedt voor ontwerpers en designliefhebbers. Eerdere lookbooks waren onder meer huisgymnastiek, interieurs met Deens design en kleuterscholen die knallen van kleur.


Foto is door Masquespacio

Studentenhuisvesting Resa San Mamés, Spanje, door Masquespacio Bilbao

De in Valencia gevestigde creatieve studio Masquespacio gebruikte zijn kenmerkende kleurblokkerende stijl in de studentenhuisvesting van Resa San Mamés in Spanje.

Er zijn lichtpaarse tegels te zien die langs de muren van de open ruimte lopen, waarvan de studio hoopte dat ze een gemeenschapsgevoel onder studenten zouden stimuleren.

Lees meer over Pieces Home Studentenhuisvesting Resa San Mamés ›


Foto is door Dylan Chandler

Appartement, VS, door Harry Nuriev en Tyler Billinger van Crosby Studios

De eigenaren van dit appartement in New York gebruikten gedurfde kleuren, geometrische vormen en onverwachte materialen om hun persoonlijke stijl in de woning te brengen.

Verschillende tinten paars duiken op op de muren, het tapijt, de leren kasten, de fauteuil en het rek. De kleur contrasteert met de grijze muren en gordijnen in de woonkamer.

Lees meer over het appartement van Harry Nuriev en Tyler Billinger ›


Fotografie is door Inna Kablukova

Cafe Krujok, Rusland, door Eduard Eremchuk en Katy Pititskaya

Een lila tint bedekt de zachte, fluweelachtige muren van Cafe Krujok in Rusland, dat ontwerpers Eduard Eremchuk en Katy Pititskaya ontwierpen om “de essentie van een donut” te belichamen (Krujok is een ronde donut.)

Het beskleurige paars is bedoeld als visuele weergave van donutbeglazing, en de kamer heeft ook glanzend deegachtig beige meubilair.

Lees meer over Café Krujok ›


Kabinet eethoek
Foto is door Luis Beltran

Cabinette, Spanje, door Masquespacio

Een pastelpaarse muur contrasteert met de algehele bleke turquoise toon van de kamer en draagt ​​bij aan de grillige uitstraling van dit co-working kantoor in Valencia door Masquespacio.

Gelegen in de wijk La Fuensanta van de stad, werd Cabinette geïnformeerd door de film Playtime uit de jaren 60 van de beroemde Franse regisseur Jacques Tati.

Lees meer over Cabinette ›


Een paarse bank geïntegreerd in de woonkamervloer
Fotografie is door Darren Bradley

Pam en Paul’s House, VS, door Craig Steely Architecture

In Pan en Paul’s House is een opvallende paarse bank in het midden van de woonkamer geplaatst. Craig Steely Architecture heeft de bank verzonken in een put van 13 vierkante meter om een ​​aparte loungeruimte te creëren.

Bewoners kunnen ontspannen op de zachte kussens terwijl ze genieten van het uitzicht op het omliggende Santa Cruz-gebergte.

Lees meer over Pam en Paul’s House ›


Foto is door Claire Esparros

Pieces Home, VS, door An Aesthetic Pursuit

Er is een paarsblauwe verf gebruikt op het deurkozijn en de vloer van dit huurhuis in Maine dat is uitgerust met meubels en producten die gasten kunnen kopen.

“Kleur leidde tot de inspiratie voor het project, met patroon en textuur als sleutelelementen om het concept af te ronden”, aldus creatief bureau Een esthetisch streven.

Lees meer over Pieces Home ›

Dit is de nieuwste in onze reeks lookbooks die samengestelde visuele inspiratie bieden uit het beeldarchief van Dezeen. Zie voor meer inspiratie eerdere lookbooks met huisgymnastiek, interieurs met Deens design en kleuterscholen die knallen met kleur.

creditSource link

Vl-leonardo.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart