Atra presenteert Earth Year 2100 op Design Miami/2021

Ooit was het bijna onmogelijk om de wereld in het jaar 2000 voor te stellen. Met die mijlpaal meer dan 20 jaar in ons verleden, het in Mexico-Stad gevestigde meubelmerk Atra is op zoek naar de volgende in Aarde jaar 2100. Een tijdstip dat niet zo ver in de toekomst ligt, wanneer onze manier van leven verder geëvolueerd zal zijn. Atra stelt zich voor dat we niet langer hoeven te werken om te overleven, dankzij de technologische vooruitgang die onze huidige alledaagse taken heeft overgenomen. Deze gebeurtenis zal ons vrijmaken om ons volledig te concentreren op de vooruitgang en groei van het menselijk ras. Atra’s oprichter en creatief directeur, Alexander Diaz Andersson, bracht de visie van dit toekomstige huis tot leven voor Ontwerp Miami/2021.

Earth Year 2100 is een ambulante structuur die niet wordt beperkt door geografie. De futuristische ruimte is warm en gastvrij en kijkt via de simulatievensters uit over steeds veranderende landschappen. Deze schuilplaats creëert een gevoel van open ruimte waardoor bewoners zich beschermd voelen tegen de natuur.

Bepaalde meubels bevatten biohacking-technologie die is ontwikkeld om de gebruiker in een diepe, meditatieve staat te brengen. Atra, samen met start-up resoneren, ontwikkelde een meditatiefauteuil in beperkte oplage om deze staat te creëren die gewoonlijk pas na jaren oefenen wordt bereikt. De technologie die Resonate in de samenwerking brengt, stelt Atra’s meubelontwerpen in staat om verder te gaan dan hun oorspronkelijke doel. Voor Design Miami/ ontwierpen de merken nog een limited edition – 25 stoelen die hoogwaardige materialen combineren met technologie – die ook deel uitmaakte van Earth Year 2100.

loungeruimte met grote zitplaatsen en kleurrijke muurschildering

Atra’s nieuwe edities van stoelen, banken, bijzettafels, salontafel en bureau zijn ergonomisch en luxueus, met stoffen van Elitis en Sandra Jordan en Emerald Quartzite. De comfortabele, veelzijdige stukken van de collectie werken allemaal goed om een ​​statement te maken, maar ze passen ook goed bij meubels uit het midden van de eeuw en postmodern. Alle moderne, futuristische meubelontwerpen van Atra zijn geïnspireerd op de toekomst, ontworpen voor het heden en de komende jaren.

loungeruimte met grote zitplaatsen en kleurrijke muurschildering

loungeruimte met grote zitplaatsen en kleurrijke muurschildering

loungeruimte met grote zitplaatsen en kleurrijke muurschildering

bureau en fauteuil

standbeeld op bureau

grote gevulde fauteuil

Egge Stoel

grote overvolle stoel

Margot Stoel

grote overvolle stoel

Resonte Elitis

grote overvolle bank

Margot Sofa

twee fauteuils

Simplon Stoel

eettafel

ARO Eettafel

twee bijzettafels

Geometrik bijzettafels

marmeren tafel

Origami Tafel

cocktailtafels

Symbooltabellen

zijtafel

Trillith Bijzettafel

bureau

S3 Bureau

monolithisch standbeeld

Monoliet

Ga voor meer informatie over Atra earth 2100 naar: atraform.com/pages/designmiami-2021.

Kelly Beall is senior redacteur bij Design Milk. De grafisch ontwerper en schrijver uit Pittsburgh heeft al zo lang als ze zich kan herinneren een diepe liefde voor kunst en design, en deelt haar vondsten graag met anderen. Als ze niet wordt afgeleid door geweldige kunst en design, kan ze een puinhoop maken in de keuken, zoveel mogelijk informatie consumeren, of op de bank met haar drie huisdieren. Vind haar @designcrush op social.

creditSource link

Vl-leonardo.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart