De top 10 bar- en restaurantinterieurs van Dezeen van 2021

De volgende in onze recensie van 2021 is een overzicht van de top 10 bar- en restaurantinterieurs van Dezeen dit jaar van over de hele wereld, waaronder een sushi-eetgelegenheid in een omgebouwd postkantoor en een spelonkachtige pizzeria.


Foto is door Yevhenii Avramenko

Istetyka, Oekraïne, door Yakusha Design

Dit Kiev-restaurant van de lokale studio Yakusha Design werd tijdens de Dezeen Awards 2021 uitgeroepen tot restaurant- en barinterieur van het jaar vanwege de mix van ruwe en gladde oppervlakken.

Diners krijgen een menu met gezond fastfood geserveerd op golvende zitbanken en ronde tafels met mollige, getextureerde kleivazen ​​​​gemaakt door lokale ambachtslieden.

Lees meer over Istetyka ›


Cloud Artists Lounge
Foto met dank aan Cheng Chung Design

50% Cloud Artists Lounge, China, door Cheng Chung Design

De spelonkachtige muren van een bakstenen kunstinstallatie vormen het interieur van 50% Cloud Artists Lounge, een hybride restaurant en tentoonstellingsruimte in Mile City, China.

Het Hong Kong-kantoor Cheng Chung Design gaf de lokale kunstenaar Luo Xu de opdracht om de bakstenen structuur te maken, die is gemaakt zonder stalen versterkingen of spijkers en bedoeld is als een neutrale achtergrond voor kunst en gebogen meubels in de ruimte.

Lees meer over 50% Cloud Artists Lounge ›


Reliëfplafondelementen in restaurant Veneno in Guadalajara
Foto is door Cesar Béjar Studio

Veneno, Mexico, door Monteon Arquitectos Asociados

Monteon Arquitectos Asociados ontwierp de Dezeen Awards-shortlist Veneno met een foto van een archeologische vindplaats in gedachten.

Het restaurant, gelegen in Guadalajara, heeft een reliëfplafond met afbeeldingen van oude ruïnes, met het thema dat wordt weerspiegeld in de zandkleurige pleistermuren en lichtgekleurde houten meubels.

Lees meer over Veneno ›


Myrto pizzeria van Studio Wok
Foto is door Simone Bossi

Myrto, Italië, door Studio Wok

De Italiaanse firma Studio Wok maakte gebruik van de rotsachtige grotten van Sardinië om het interieur van pizzeria Myrto in de stad Porto Cervo te ontwerpen.

Grotachtige roze gipswanden worden alleen onderbroken door gebogen raamopeningen, op maat gemaakte meubelstukken en bordeauxkleurige lampen ontworpen door Michael Anastassiades voor verlichtingsmerk Flos.

Lees meer over Myrto ›


Elgin Cafe door Renesa Architecture in Punjab, India
Foto is door Niveditaa Gupta

Elgin Cafe, India, door Studio Renesa

Een levendig groen granieten interieur werd toegevoegd aan Elgin Cafe in Punjab om het gevoel van dineren in de buitenlucht op te roepen, volgens het New Delhi architectuurbureau Studio Renesa.

Het restaurant wordt gekenmerkt door graniet dat lokaal uit Udaipur komt en beschikt over verschillende andere elementen die het gevoel geven buiten te zijn, waaronder rieten stoelen, weelderige potplanten en een groen paneelplafond.

Lees meer over Elgin Cafe ›


Maido-restaurant van Child Studio met kersenhouten lambrisering en zachtblauw cassetteplafond
Foto is door Felix Speller

Maido, VK, door Child Studio

Ontwerpbureau Child Studio plaatste donkere kersenhouten lambrisering en een blauw cassetteplafond in een voormalig Londens postkantoor uit de jaren 60 om Maido te creëren, een sushi-restaurant dat bedoeld is om het erfgoed van de locatie te eren.

“We waren gefascineerd door het unieke verhaal van dit gebouw en wilden de nostalgische sfeer van het Londen van de jaren 60 vastleggen, als eerbetoon aan de modernistische openbare ruimtes van die tijd”, legden de oprichters van de studio, Alexy Kos en Che Huang, uit.

Lees meer over Maido ›


Mimi Kakushi restaurant door Pirajean Lees
Foto is door Maha Nasra Eddé

Mimi Kakushi, VAE, door Pirajean Lees

Motieven die verwijzen naar het Japanse jazztijdperk uit de jaren twintig staan ​​centraal in Mimi Kakushi, een sierlijk ontworpen restaurant in Dubai door de Britse praktijk Pirajean Lees.

Decadente elementen werden toegevoegd aan de ruimte, die een omgebouwde nachtclub is, inclusief op maat gemaakte glas-in-loodramen, traditioneel Japans schrijnwerk en luxe kralengordijnen die dramatische schaduwen werpen op de eettafels.

Lees meer over Mimi Kakushi ›


Het Boedapest Café van Biasol
Foto is door Derek Swalwell

The Budapest Cafe, Australië, door Biasol

Het Budapest Cafe in Melbourne van de lokale studio Biasol is gebaseerd op de geometrische symmetrie en het nostalgische kleurenpalet dat bekend is bij de speelfilms van regisseur Wes Anderson.

Muren zijn verfraaid met eigenzinnige treden naar nergens, terwijl roestkleurige bankjes en retro stoelen werden geplaatst om te doen denken aan scènes uit Andersons film The Grand Budapest Hotel uit 2014.

Lees meer over The Budapest Cafe ›


Soho Speakeasy
Foto is door Felix Speller

SOMA, VK, door Max Radford en Cake Architecture

Ontwerper Max Radford en de studio Cake Architecture leenden rijke kleuren van Indiase kunstwerken om deze intieme cocktailbar in de kelder in Soho in Londen te creëren.

Donker getinte gordijnen omhullen verborgen cabines en verwijzen naar de theaters van het nabijgelegen West End, in een poging een gevoel van mysterie toe te voegen aan wat het ontwerpteam “een eigentijdse interpretatie van de Soho ondergrondse speakeasy” noemde, geïnspireerd door de geest van India en daarbuiten .”

Lees meer over SOMA ›


Foto met dank aan Lucas Muñoz

Mo de Movimiento, Spanje, door Lucas Muñoz

Het Spaanse restaurant Mo De Movimiento, genomineerd tijdens de Dezeen Awards van dit jaar in de categorie duurzaam interieur, werd bijna volledig samengesteld uit upcycled rommel en bouwafval in de voormalige theater- en opnamestudio.

Het puin met een gewicht van 1700 kilogram dat tijdens de renovatie werd geproduceerd, werd omgevormd tot dikke tegels die doorlopende zitbanken vormen, terwijl ander meubilair werd gemaakt van houten constructies die op de site werden gevonden.

Lees meer over Mo de Movimiento ›

creditSource link

Vl-leonardo.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart