Licht verlicht de patronen van deze met de hand gesneden hangers van klei

Feyza Kemahlioglu, oprichter van de in New York gevestigde multidisciplinaire ontwerpstudio FEYZ Studio, onthulde onlangs haar nieuwste lichtontwerp, Sunset Drive, op de Wexler-galerij tijdens Design Miami/2021. Kemahlioglu keek naar de architectonische geschiedenis en cultuur van Istanbul in haar geboorteland, een inspiratie die te zien is in de materialiteit van Sunset Drive.

hanglamp

Naast spiegelglas wordt meerschuim, een vast kleimineraal gevonden en opgegraven in Eskisehir in Midden-Turkije, met de hand gesneden door ambachtslieden die bloemen, versieringen en perforaties in de klei maken. Het kleigedeelte van de hangers lijkt een solide geheel, maar bij nader onderzoek schijnt het licht door en verlicht het de bloemen- en grafische patronen. Om de ingewikkelde details te compenseren, stralen eenvoudige vormen van gespiegelde glazen cilinders in zonsondergangkleuren en gezandstraalde glazen bollen een zachte, warme gloed uit die het verhaal achter Kemahlioglu’s ontwerpinspiratie verder vertelt. Ze vertelt: “Voor mijn laatste stuk wilde ik een spel van licht en schaduw creëren. Ik had deze foto van rijden tijdens de zonsondergang, genietend van de wolkenformaties, wanneer auto’s voorbij rijden en je momenten van de felle koplampen van voorbijrijdende auto’s ziet. Ik wilde een collectie hanglampen creëren die bedoeld zijn om vanuit verschillende hoeken en afstanden te worden ervaren.”

hanglamp

hanglamp

hanglamp

hanglamp

hanglamp

Foto’s door Galina Kurlat.

Vy Yang vindt het leuk om bij te dragen aan Design Milk, te apporteren met haar goldendoodle Conan en af ​​en toe op haar blog te schrijven Het is na vijf, haar creatieve uitlaatklep om los te laten nadat ze haar vaste dag van 9 tot 5 heeft verlaten.

creditSource link

Vl-leonardo.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart